Brandweer oefent in Leiden-Noord

Vandaag houdt de Leidse brandweer twee keer een oefening in een huis aan de Willem de Zwijgerlaan. In het leegstaande huis van De Sleutels van Zijl en Vliet is zogenaamd brand, terwijl twee ‘bewoners’, oefenpoppen, nog binnen zouden zijn. Tijdens de oefening is veel rook te zien. De brandweer moet in volledige uitrusting naar binnen om de ‘bewoners’ uit het huis te halen.

Omdat het slechts een oefening is, had de brandweer niet veel haast. Tussen de melding en de aankomst van de brandweerauto’s verstreek ruim een kwartier. Omdat er meerdere brandweerteams in Leiden zijn, is er zowel ’s morgens als ’s middags een oefening.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×