Leidse stemmachines zijn okay

De Gemeente Leiden hoeft geen nieuwe stemmachines aan te schaffen voor de Tweede-Kamerverkiezingen van 22 november zoals dat waarschijnlijk in onze regio wel geldt voor Leiderdorp en Alphen aan den Rijn. Atze Nicolai had ontdekt dat sommige typen stemmachines radiosignalen uitzenden die buiten kunnen worden opgevangen. Hierdoor zou het kiesgeheim geschonden kunnen worden en goede controle hierop is Nicolai een groot goed. In Leiden worden op 22 november 65 stembureaus ingericht met stemmachines die absoluut okay zijn.  

Overigens is het volgens Nicolai nog niet eerder vooorgekomen dat het kiesgehiemn op deze manier geschonden is, maar voorkomen is beter dan genezen, moet hij gedacht hebben. Nederlandse hackers worden uitgedaagd nieuwe manieren te vinden het Nederlandse kiesstelsels open te breken.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×