SP Leiden slaat vluchtalarm

Op maandag 6 november om 12 uur slaan SP-jongeren op het Stationsplein het ‘Vluchtalarm’. Dit maandelijkse protest richt zich tegen het onmenselijke uitzettingsbeleid van minister Verdonk. De SP-ers nodigen alle andere bezorgde Leidenaren uit om mee te doen met deze demonstratie.

Elke eerste maandag van de maand, om exact 12 uur, wordt het luchtalarm getest. Tegelijkertijd maken dan de demonstranten met trommels en fluitjes veel lawaai. Daarmee vragen ze aandacht voor de problemen rond het uitzettingsbeleid.

De organisatie is in handen van Rood, dat zijn jongeren in de SP. Maaike Bergman, coördinator van Rood: “Het beleid van Verdonk is onmenselijk. Mensen worden de illegaliteit in gedrukt, of worden midden in de nacht van hun bed gelicht en het land uit gezet. Deze mensen horen in Nederland thuis.”

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×