GroenLinks vraagt aandacht voor privacybescherming

In de begrotingsbehandeling in de commissie Bestuur en Leefbaarheid van vanavond zal GroenLinks extra aandacht vragen voor de privacy bescherming van burgers. De partij zal de discussie over de nieuwe Algemene Plaatselijke Verordening aangrijpen om dit punt op de politieke agenda te plaatsen. Een meldpunt “cameratoezicht” is daarbij één van de initiatieven.

Op dit moment ligt de Algemene Plaatselijke Verordening in de inspraak die op 1 januari 2007 in werking zal treden. Daarmee komt een eind aan de lappendeken van de huidige APV. In de APV worden zaken geregeld die betrekking hebben op de veiligheid in de stad.

De fractie van GroenLinks zal de APV beoordelen op belangrijke zaken als vrijheid van meningsuiting en privacy-bescherming. Op woensdag 8 november heeft GroenLinks diverse organisaties uitgenodigd om haar visie op de nieuwe APV te geven. De nieuwe APV zal ook de mogelijkheid gaan bieden tot camerateoezicht bij voorzieningen zoals die in het NUON B gebouw, indien de veiligheidssituatie daar aanleiding toe geeft.

GroenLinks constateert dat er in Leiden steeds meer camera’s hangen. Al fietsend door de stad zien de fractieleden steeds vaker dat ze op de film gezet worden. Om dit beeld compleet te krijgen zal de fractie deze week een meldpunt openen met als doel om een overzicht te krijgen van de aanwezigheid van camera’s in de stad. De fractie zal op basis van de meldingen gaan beoordelen of die camera’s gelet op de wet- en regelgeving, waaronder de nieuwe wet cameratoezicht, wel toelaatbaar zijn.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×