Het duo Hoop en Stoop

Het leven is goed

Bekend in Leiden en omgeving: het duo Hoop en Stoop. Op 22 september j.l. heeft het duo het publiek van de Muze weer weten te raken. Het was een avond vol met oude én nieuwe songs! Dit unieke optreden is dan ook vastgelegd op DVD. Het duo heeft gekozen om in café-restaurant de Filosoof in Noordwijk, op zondag 12 november, hun DVD te presenteren. Op deze zondagmiddag zal het duo het zeker niet nalaten om hun kunsten te vertonen en gewoon eerlijk theater te maken.

Jan ten Hoopen kreeg in 1988 landelijke bekendheid als winnaar van NCRV’s talentenjacht ‘Showmasters’. Niet lang daarna verscheen zijn eerste album ‘Eerlijk zeggen’ waarvan er ruim 110.000 stuks werden verkocht. Dit mede dankzij het succes van de hitsingle ‘Je bent alles’, (hoogste notering, nummer 10 in de Top 40). In 1990 verscheen zijn tweede cd ‘Wat ik (zeggen) zingen wou.’ Ondersteund door de single ‘Ik hoor er eindelijk niet meer bij’. De samenwerking met stadsgenoot Hans Stoop is niet nieuw. Beginjaren ’80 trad het duo ‘Hoop en Stoop’ op in Leidse cafés. Met zang en gitaar vertolkten ze luisterliedjes. Halverwege de jaren ’80 splitsten hun wegen zich. Stoop speelde van 1988 tot 1994 als gitarist/zanger in drie theaterprogramma’s met Joke Bruijs. Tien jaar later, in 1995, waren ze weer herenigd. Sindsdien hebben ze veel mensen vermaakt en geraakt, met als hoogtepunt van hun samenwerking de, in eigen beheer uitgebrachte, cd ‘Live in Leiden’ deel 1 en 2. Het theateroptreden belooft een middag te worden met prachtige luisterliedjes van Jan ten Hoopen, vakkundig en met gevoel ondersteund door het gitaarspel van Hans Stoop.

Zondagmiddag 12 november, aanvang 15:00 uur, toegang gratis.

Locatie: Restaurant de Filosoof, De Grent 4 2202 EK Noordwijk

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×