Tentoonstelling van Pools werelderfgoed

Van 8 november tot 4 december staat in het atrium van het Stadsbouwhuis aan de Langegracht een tentoonstelling betreffende het Poolse Werelderfgoed. Het stempel ‘Werelderfgoed’ wordt door de UNESCO gezet op zowel bouwwerken als stukken natuur die van zeer bijzondere waarde worden geacht. Polen kent 13 van deze locaties, waaronder het historisch centrum van Leiden’s zusterstad Toruñ, het oerbos Bialowieza, het concentratiekamp Auschwitz, de zoutmijnen van Wieiczka en het historisch centrum van Warschau.

De tentoonstelling, die bestaat uit 13 grote posters, is tot stand gekomen in samenwerking met de Poolse ambassade en de stichting Stedenband Leiden-Toruñ. De opening vindt plaats op donderdag 9 november, om 17.30 uur in het Stadsbouwhuis (Langegracht 72).

De cultureel attaché van de Poolse ambassade, de heer Jacek Biegala en de directeur van de dienst Informatie en Dienstverlening, de heer Dick van Wielink, zullen het woord voeren bij de opening van de tentoonstelling. Belangstellenden zijn welkom.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×