D66 wil begroting laten duiden door Rekenkamer

“Met de instelling van de Rekenkamer hebben we een parel in de stad, waar we welllicht nog veel meer plezier van kunnen beleven als we dit prijzenswaardige instituut ook inzetten voor de duiding van de gemeentelijke begroting.” Dat stelde fractievoorzitter van D66 Paul van Meenen donderdagavond tijdens de raadscommissievergadering Bestuur en Leefbaarheid voor. De Rekenkamer zou zo onafhankelijk de plannen van het College van B & W kunnen duiden op deugdelijkheid. D66 overweegt daartoe een motie in te dienen.

Leiden de voorgestelde plannen inderdaad tot het gewenste resultaat? Net als nu gebeurt door het Centraal Plan Bureau dat de verkiezingsprogramma’s van de politieke partijen op landelijk niveau doorlicht zou dat ook voor de gemeentelijke begroting moeten kunnen. Zo krijgen de fracties ook een duidelijk beeld of de plannen waarde hebben. Burgemeester Lenferink antwoordde Van Meenen dat controle nu na vaststelling van de begroting achteraf al voldoende gegarandeerd wordt door de provicie.  

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×