D66 wil schoolagent aanstellen

De Leidse fractie van D66 overweegt een motie in te dienen tot het instellen van een schoolagent. Dat maakte fractievoorzitter Paul van Meenen deze week bekend tijdens de commissievergadering Bestuur en Leefbaarheid. Deze schoolagent moet kunnen ingrijpen bij incidenten op scholen, maar ook voorlichting kunnen geven en kunnen doorverwijzen naar zorginstellingen. Met de schoolagent zijn eerder positieve ervaringen opgedaan in de regio Haaglanden en D66 ziet er wel wat in dit ook in Leiden in te voeren.  

Burgemeester Lenferink antwoordde dat hij graag volgend jaar de activiteiten van de politie op de scholen met de raadscommissie wil evalueren. Volgens hem zijn er nu voldoende mogelijkheden tot voorlichting en lopen er al diverse projecten op dit terrein. Lenferink wil eerst die evaluatie afwachten voor hij het idee van een schoolagent omarmt.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×