Dit jaar ging de prijs naar het COC in Leiden. Bestuurder Maarten Bergwerff ontving uit handen van voorzitter Dirk Jan Binnendijk de oorkonde en van penningmeester Ton Uijl, originele Toruñse attributen. (Foto's: Wim Lamboo).

Koos Huismanprijs uitgereikt aan COC Leiden

Ook dit jaar heeft de stichting Stedenband Leiden-Toruñ de jaarlijkse Koos Huismanprijs uitgereikt. De prijs is vernoemd naar Koos Huisman, de koster van De Regenboogkerk in de Merenwijk, die vanaf het begin van de stedenband tussen de twee steden veel energie heeft gestopt in de uitwisseling tussen de inwoners van Toruñ en Leiden. Bij Koos was alles mogelijk. Ettelijke malen heeft hij zijn huis beschikbaar gesteld om gasten te ontvangen, regelde van alles om de uitwisselingen van (kerk)koren soepel te laten verlopen, ging vele malen naar Toruñ en Brodnica om de ontstane vriendschappen te vieren en te verdiepen. Toen Huisman in 1996 plotseling overleed is deze prijs door de stedenbandwerkgroep in leven geroepen om zijn inzet en verdiensten te blijven gedenken.

Dit jaar ging de prijs naar het COC in Leiden. Met grote inspanning en weerstand heeft men kans gezien in Toruñ een beweging op te zetten voor de emancipatie van homo’s en lesbiennes.

De vorige prijswinnaars zijn:
1996 Toos Harteveld en Hans de Koomen
1997 Co Hessels
1998 Josine Straathof en Bonnie van de Burg
1999 Jacky Missler
2000 Willem Schippers
2001 is geen Koos Huismanprijs uitgereikt.
2003 Magda Zielinska
2004 Emile van Aelst.
2005 Gert-Jan de Bruyn.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×