Behandeling bezwaarschriften loopt aardig op schema

De gemeente loopt aardig op schema waar het de beantwoording betreft van Beroep- en Bezwaarschriften. Burgemeester Henri Lenferink heeft vanaf zijn aantreden in 2003 hier stevig op ingezet. Voor de beantwoording staat nu een periode van maximaal 17 weken en in de meeste gevallen wordt dat binnen dat tijdsbestek ook gehaald. Soms zijn er moeilijker gevallen waarbij beantwoording wat langer op zich laat wachten. In de hele keten van afdelingen die hun zienswijze op het bezwaarschrift moeten geven kan soms wat vetraging ontstaan, maar de burgemeester wil nu verder hier paal en perk aan stellen. Een aantal bezwaarschriften laat nog op beantwoording wachten en hierop moet een kleine inhaalslag geleverd worden. Ook wil de burgemeester weten waar die vertraging vandaan komt. Is er een inhoudelijk probleem of blijft een bezwaarschrift te lang op een bepaalde afdeling liggen?   

Het College ovrerwegt momenteel de mogelijkheid dat indieners hun bewaarschrift kunnen monitoren zodat zij op elk moment kunnen zien op welke afdeling het bezwaarschrift in behandeling is.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×