Leidse Hutspotten gaan 34e jaar in

Op zaterdag 11 november a.s. 23.11 uur wordt het 34-ste seizoen van carnavalsvereniging De Leidse Hutspotten officieel geopend. Deze opening vindt traditioneel plaats op het plein voor station Lammenschans te Leiden bij het standbeeld van Cornelis Joppensz. Omlijst door gezellige feestmuziek van boerenblaaskapel Ex BTW zal de huidige stadsprins Stephano den Eerste en zijn prinses Lucie het nieuwe carnavalsjaar openen door het plaatsen van de steek op het standbeeld van Joppensz. Aan alle aanwezigen wordt tijdens dit gebeuren een hapje hutspot en een drankje verstrekt.

Wie wordt de nieuwe stadsprins? Dit is toch elk jaar opnieuw de vraag. In de geruchtensfeer worden inmiddels een aantal namen genoemd, doch het blijft elk jaar opnieuw een goed bewaard geheim tot 18 november. En komt er dit jaar weer een prinses of page bij?

Zaterdag 18 november is er het jaarlijkse prinsenbal in Partycentrum De Zijl. Op deze avond wordt afscheid genomen van Stadsprins Stephano den Eerste en zijn prinses Lucie en wordt om 23.11 de nieuwe stadsprins voorgesteld. Bent U ook zo nieuwsgierig wie de nieuwe Prins wordt, kom dan eens langs. Blaaskapel de Party band alsmede DJ BoBo verzorgen op deze avond de feest- en dansmuziek. Aanvang 21.00 uur, zaal open 20.00 uur. De toegang is gratis.  

Zondag 19 november is er vanaf 15.00 uur gelegenheid in informele sfeer kennis te maken met de nieuwe Stadprins in het Hutspottenhonk aan de Voorschoterweg. (ingang sportvelden/zwembad en direct rechtsaf, pad volgen, 2e gebouw rechts)

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×