Feestverlichting in gebruik genomen

Dinsdagavond om 18.00 uur verzamelden de ondernemers van het gebied rond de Botermarkt en Nieuwe Rijn zich bij café restaurant Einstein aan de Nieuwe Rijn 19. Eigenaar Ruud Witteman ontving de gasten met soep en broodjes. Robert Strijk van het Centrum Management leiden, heette iedereen hartelijk welkom bij deze vierde, traditionele start van de sfeervolle feestverlichting in dit gedeelte van de leidse binnenstad. Strijk noemde het een symbolisch moment, waarin wederom de samenwerking van de verschillende ondernemers tot uiting komt in een verrijking van het gebied rond de Botermarkt en de Nieuwe Rijn. Tevens bedankte Strijk de gemeente Leiden. Vervolgens was het woord aan wethouder Filip van As, die in het kort de voorgeschiedenis schetste.

Drie jaar geleden begonnen 27 winkeliers met de feestverlichting. Sinds vorig jaar beslaat de verlichting ook de hele ‘Rijn’ en omgeving. Van As schetste de warme, uitnodigende sfeer van de lichtjes tegenover het sombere weer van de wintermaanden. Daarna werden de ramen geopend en gaf van As het startsein voor de ontsteking van de feestverlichting. Met een glas champagne in de hand genoot iedereen van het fascinerende uitzicht, zowel vanaf de bovenverdieping van Einstein, als buiten op straat.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×