Burgemeester Lenferink neemt de tegenbegroting van de VVD in ontvangst. In navolging van minister Zalm bood VVD-fractievoorzitter Greetje van Gruting de koffer met de tekst de tweede dinsdag van november aan.  

Burgemeester weet tegenbegroting VVD te waarderen

Vanmiddag nam de voorzitter van de Raad, Burgemeester Lenferink de “tegen” begroting van de VVD in ontvangst. De fractievoorzitter, Greetje van Gruting, bood deze “tegen” begroting “Met hart én verstand” aan. Dit met een knipoog naar het collegeprogramma “Met hart en hand” van het college. Zij memoreerde dat de VVD het noodzakelijk vind om te laten zien dat het niet nodig is om 3 miljoen euro extra belasting bij de Leidenaar te heffen. De VVD laat zien dat keuzen mogelijk zijn die ten goede komen aan alle Leidenaren in de hele stad. “

Geen 6 ton besteden aan een telefoon die er al is om deze beter opgenomen te laten worden, maar wel het afschaffen van 2 jaarlijkse gebruikersvergunningen én de daarbijbehorende leges voor horecapanden. Geen “feestpotje” voor de Raad, maar wel de aanpak van meeuwenoverlast”, gaf zij als voorbeelden.

Burgemeester Lenferink complimenteerde de fractie van de VVD om dit initiatief. “Ik weet dat het behoorlijk ingewikkeld is, je moet er als fractie veel tijd in steken. Terwijl je eigenlijk wel weet dat de kans op overname van zo’n totale tegen begroting vrijwel nihil is. Daarom is het des te meer waarderen dat de fractie van de VVD haar eigen visie op de begroting heeft en dat ook verwerkt in deze “tegen” begroting. Dat is goed voor het debat. Dat biedt scherpte en helderheid in het debat”. Aldus burgemeester Henri Lenferink.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×