‘Stromend water in Pompei'

Op 14 november zal dr. Gemma Jansen, provinciaal archeoloog Limburg, in het Rijksmuseum van Oudheden, een lezing houden over de watervoorziening en het sanitair van de stad Pompei. In het jaar 79 n. Chr. werden de inwoners van de stad Pompei, vlakbij Napels, overvallen door een plotselinge uitbarsting van de nabijgelegen vulkaan de Vesuvius. Pas zeventien eeuwen later werden de achtergelaten huizen en huisraad opgegraven en van metershoge puimsteen- en aslagen ontdaan. De opgravers vonden een stad waar de tijd leek te hebben stilgestaan. Pompei werd zo een unieke bron voor onderzoek naar het dagelijks leven van de Romeinen.

Aanvang: 20.00 uur, zaal open vanaf 19.30 uur, locatie: Tempelzaal of filmzaal. Kosten: € 4,50 (RoMeO-leden gratis) Kaarten verkrijgbaar op de avond van de lezing aan de kassa.

Rijksmuseum van Oudheden, Rapenburg 28, Leiden

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×