GroenLinks niet langer tegenstander koppeling bestanden

De Leidse fractie van GroenLinks toont zich, mits voldaan is aan alle eisen rond privacybescherming, niet langer een fel tegenstander van het koppelen van gegevensbestanden. Wethouder Paul Jonas (SP/Sociale Zaken) wil gegevensbestanden van Sociale Dienst, NUON, woningbouwcorporaties en de gemeentelijke belastingen aan elkaar koppelen omdat daarmee vroegsignalering mogelijk is van mensen die in de schulden dreigen te raken.    

Dit maakt onderdeel uit van een actief minimabeleid dat donderdagavond onderdeel was van de raadsagenda. Jonas wil dat volgend jaar in gang zetten. GroenLinks houdt de vinger aan de pols en wil nog nader met de wethouder in overleg over de precieze invulling van de koppeling van gegevensbestanden. Hans van Egdom van GroenLinks wil zekerheid dat de koppeling niet toch stiekem voor andere doeleinden gebruikt gaat worden.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×