Leerlingen Stedelijk Gymnasium verdiepen zich in politiek

Ook onder de bovenbouwleerlingen van het Stedelijk Gymnasium Leiden zijn de komende verkiezingen onderwerp van gesprek. Zo voeren de vijfde klassers met het vak geschiedenis campagne voor de verschillende deelnemende partijen. Naar aanleiding daarvan zal op 14 november een politiek café gehouden worden waarin de lijstduwers en campagneleiders zich zullen presenteren voor de mediagroep, eveneens vijfdeklassers die door middel van film en artikelen op de website de hele school op de hoogte houden van de campagnes.

Op 20 november zal er een groot verkiezingsdebat plaatsvinden. Dit debat is geheel georganiseerd door vijfdeklassers maar het debat zal gaan tussen kandidaatkamerleden van de verschillende partijen, in elk geval D66, SP, GroenLinks en de SGP.

Dit alles om ervoor te zorgen dat de leerlingen op 21 november tijdens landelijke scholierenverkiezingen hun stem zullen uitbrengen op de partij die volgens hen het beste is. Van het Stedelijk zal ook een afvaardiging van veertig leerlingen de uitslag in Den Haag afwachten.  

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×