Wilma Paalman

Hommage aan Goethe in de Waag

Woensdagavond 15 november geeft Wilma Paalman met haar groep Laduraya een avondvullende voorstelling in de Waag. Wilma Paalman laat zich als componiste en musicus onmogelijk indelen in een bepaalde stroming. Zij streeft ernaar onbevangen en onconventioneel te werk te gaan. Met groot gemak doorkruist zij allerlei genres, van klezmer tot balkanmuziek, van flamenco tot cabaret uit de jaren twintig. In eerste instantie profileerde Wilma Paalman zich als solozangeres, die zichzelf op de cello begeleidt. In 1993 brak zij in die hoedanigheid door op het Crossing Border Festival. Vijf jaar later vormde zij de groep Laduraya, waarvan de samenstelling met recht uniek mag worden genoemd.

Wilma Paalman zingt, speelt cello en accordeon. Marcel van der Schot bespeelt eveneens accordeon en Patrick Votrian de trombone en de tuba. In De Waag presenteert Laduraya liederen op teksten van Goethe en nummers van de laatste cd Lajadée, die door de muziekpers zeer goed ontvangen is. ‘Moors Magazine’: “Het resultaat is telkens weer verrassend en meeslepend. En hoewel de muziek van Paalman en consorten diep geworteld is in die bijzondere traditie doen ze ook dingen die volstrekt nieuw en eigen zijn. Je zou het avant-gardistisch kunnen noemen, of gewoon avontuurlijk, feit blijft dat dit muziek is die niet alleen het hoofd, maar ook het hart aanspreekt. Meeslepend, gevoelig, doorleefd, warm, maar ook gelaagd en met diepgang”.

De Waag, Woensdag 15 november 2006, 20.15 uur Toegangsprijs: € 19,–.

Kaarten kunnen telefonisch bij de kassa van de Stadsgehoorzaal worden gereserveerd telefoon: 071-513 17 04 of via de website: www.stadsgehoorzaalleiden.nl

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×