Sporten en bewegen met een lichamelijke beperking kan!

Afgelopen zaterdag organiseerde het Rijnlands Revalidatie Centrum in Leiden, onder het motto “Ontdek wat je kan!!!” een informatiemiddag. Iedereen met een chronische ziekte of lichamelijke handicap kon tijdens deze middag kennis maken met, en deelnemen aan, diverse aangepaste sporten en bewegingsactiviteiten. Hiertoe gaf een aantal verenigingen voor aangepaste sporten uit de regio, demonstraties. Zo konden geïnteresseerden onder andere kennis maken met Showdown (tafeltennis voor visueel gehandicapten), fitness, badminton, roeien, rolstoelhockey en handboogschieten.

De handboogsport is voor mensen met een lichamelijke beperking, die in staat zijn beide armen te gebruiken, op een gelijkwaardig niveau te beoefenen, zelfs wanneer zij in een rolstoel zitten. De accommodatie van Attila, de vereniging van handboogschutters in Oegstgeest, beschikt over de nodige voorzieningen voor rolstoelgebruikers. Belangstellenden met een lichamelijke handicap zijn er dus ook van harte welkom!

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×