Het publiek in Holiday Inn luistert ademloos toe naar Rita Verdonk. (foto: Ron Favier) 

Rita Verdonk trekt VVD-successen naar zich toe

Nu het CDA lijkt weg te lopen met de succesen van het kabinet CDA/VVD en klimmende is in de peilingen wordt het hoog tijd dat nu de VVD eens op haar strepen gaat staan en duidelijk maakt dat juist de VVD-inbreng succesvol is gebleken. Rita Verdonk somde vervolgens de nodige credits op die alleen aan de VVD toegeschreven kunnen worden. De nummer twee van de kandidatenlijst van de VVD sprak maandagavond tijdens een verkiezingsavond georganiseerd door de kamercentrale Zuid Holland Noord in Holiday Inn. Natuurlijk bereed zij ook hier weer haar bekende stokpaardjes en bepleitte nogmaals dat een generaal pardon voor haar onbespreekbaar is. Het dossier van 26.000 asielzoekers is inmiddels geslonken tot 239, het integratiebeleid is op orde en het aantal nieuwe aanvragen voor asiel zijn aanmerkelijk verminderd.    

Voordat Rita Verdonk haar opwachting maakte was er een speech van de eminenence grise van de VVD, Frits Bolkestein. Hij hield zijn gehoor voor dat een coalitie met de PvdA in welke constellatie dan ook rampzalig zou zijn. Veel van wat de VVD nog moet afmaken zou dan teniet gedaan worden. Dan kan de VVD beter in de oppositiebankjes plaatsnemen. Op die manier kan de VVD haar eigen standpunten beter over het voetlicht brengen. Dat kan heel verfrissend zijn stelt de 73-jarige Bolkestijn. De huidige G.B.J. Hilterman, Arend-Jan Boekesteijn gaf een uiteenzetting over de toestand in de wereld, zodat iedereen ook wat dat betreft weer op de hoogte was. De dames die daarna optraden hadden hun vizier meer gericht op de komende Tweede-Kamerverkiezingen. De nummer vier op de kandidatenlijst, Brigitte van der Burg, had als zelfstandig ondernemer de nodige noten op haar zang om het voor ondernemers een stuk gemakkelijker en goedkoper te maken. Het meest reikhalzend werd uitgekeken naar Rita Verdonk. Op het moment dat zij even voor half elf de zaal betreedt, gaat direct alle aandacht naar de bewindsvrouwe uit.  

Het uit 150 koppen bestaande jasje-dasje publiek, volgens mij alleen maar VVD-ers, luistert ademloos toe naar Rita. Menig applaus valt haar ten deel als zij weer eens een sneer uitdeelt naar een andere partij. Het is duidelijk dat de eindspurt is ingezet en dan mag kennelijk alles uit de kast. Het slotoffensief is begonnen. Als vlak voor de speech de laatste opiniepeiling van NOVA binnenkomt neemt Rita dat nog even mee. Weer een zeteltje meer voor de VVD in de peilingen. Verdonk: “We komen er wel, ” zegt ze vol overtuiging.           

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×