De kersverse directeur van de Nieuwe Rijksdienst voor Archeologie, Cultuurlandschap en Monumenten (RACM), heer K. de Ruiter, heeft vandaag een subsidie van € 2.637.186,= toegekend aan directeur Ton Boon van de Pieterskerk. De plechtigheid vond plaats in de Maria van Jessekerk in Delft. De afgelopen jaren kreeg de Pieterskerk in totaal al € 7,6 miljoen subsidie voor de restauratie. (Foto: PR).

Kanjersubsidie voor Leidse Pieterskerk

Negen ‘kanjermonumenten’ in Nederland krijgen vanavond veertig miljoen euro subsidie uitgereikt. Het gaat om Huys Amerongen in Amerongen, Kasteel de Haar in Haarzuilens, de Grote St. Laurenskerk in Alkmaar, de St. Vituskerk in Hilversum, de Maria van Jessekerk in Delft, de Pieterskerk in Leiden, de Grote of Onze Lieve-Vrouwekerk in Breda en de St. Jan in Den Bosch.

Het geld is onderdeel van een extra subsidie van 97,5 miljoen euro die het kabinet vorig jaar beschikbaar stelde voor monumentenzorg. Eigenaren van monumenten konden tot afgelopen oktober plannen indienen voor grootscheepse restauraties, om ervoor te zorgen dat de beeldbepalende gebouwen in een historische omgeving blijven bestaan. Het geld wordt in Delft aan de eigenaren van de gebouwen uitgereikt. Het grootste bedrag, 13,7 miljoen, gaat naar de St. Jan.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×