PvdA bezoekt twee Leidse verzorgingstehuizen

Woensdag heeft een gevarieerd PvdA-gezelschap twee Leidse verzorgingstehuizen bezocht. Kandidaat Tweede-kamerlid Hilde Laffeber, raadslid Hilde Jansen, wethouder Gerda van den Berg (Onderwijs, Welzijn en Zorg) en Kamerlid Godelieve van Heteren gingen rozen brengen aan de medewerkers van de instellingen ‘Groenhoven’ en ‘De Robijn’ om ze te bedanken voor het goede werk dat dagelijks wordt verricht. Maar ook enkele bewoners werden verrast met een rode roos. Onder de kabinetten Balkenende zijn mensen meer gaan betalen voor de zorg. Mensen zien dit echter niet vertaald in kortere wachtlijsten of betere zorg. De werkers zijn gefrustreerd geraakt doordat ze hun energie niet kunnen richten op patiënten en doordat ze zien dat de zorg tekortschiet.

CDA en VVD willen de komende jaren echter doorgaan met bezuinigen en meer marktwerking in de zorg. De PvdA wil de komende vier jaar meer geld uittrekken voor de zorg, waardoor echt ruimte ontstaat voor kwaliteit. Ook willen we dat de medewerkers meer ruimte krijgen zodat ze meer plezier krijgen op in het werk. Dit betekent meer tijd voor de mensen waar het om gaat en minder tijd kwijt aan onnodige regels en bureaucratie.

Met tien actiepunten wil de PvdA dat tij keren en zorgen voor goede zorg voor iedereen. 1.Goede zorg voor iedereen 2.Schrijnende situaties in verpleeghuizen aanpakken 3.Betaalbare ziektekostenpremies 4.Geen no-claim 5.Niet snijden in het basispakket 6.Iedereen verzekerd 7.Meer aandacht voor preventie 8.Zorg altijd in de buurt 9.Geen wachtlijsten voor thuiszorg 10.Werken in de zorg aantrekkelijker maken Zie ook de foto’s //www.leiden.pvda.nl/fotoboek.php/view_album/87

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×