De Arabische keuken van oudsher tot heden

De Arabische culinaire traditie is de oudste keuken ter wereld. Sommige gerechten zijn meer dan 4000 jaar oud. De Arabische keuken is milieuvriendelijk, gezond en ongeëvenaard wat betreft het gebruik van kruiden en specerijen. In haar lezing, op 23 november in Museum Volkenkunde  leidt culinair publiciste Janny de Moor de bezoekers aan de hand van eeuwenoude teksten de fascinerende wereld van het oude Midden-Oosten binnen. Om een goed beeld te krijgen van de huidige keuken bezocht zij zelf Libanon, Syrië, Jordanië, Egypte, Oman, Tunesië en Marokko. Daar voerde ze gesprekken met vele koks en verzamelde ze foto’s van het dagelijks leven in het gebied.

Tijd: 10.30- 12.30 uur.

Toegang: € 4,50 excl. museumentree en inclusief koffie of thee in de pauze.

Museum Volkenkunde, Steenstraat 1, Leiden. Telefoon: 071 – 516 88 00

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×