Fonds voor beginnende bedrijven in life sciences

BioGeneration Ventures lanceert een fonds van 13 miljoen euro dat is bedoeld voor startende Nederlandse bedrijven in de life sciences. Het moet het financieringsgat overbruggen dat de ontwikkeling van deze bedrijven in de weg staat. Het fonds is opgericht door het Netherlands Genomics Initiative (NGI) en de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO). De Universiteit Leiden en ABN Amro Capital Life Sciences zijn de voornaamste particuliere investeerders.

BioGeneration Ventures stelt dat er in Nederland een gebrek is aan fondsen die specifiek gericht zijn op startende bedrijven in de life sciences. Dat maakt het lastig om commerciële toepassingen te ontwikkelen uit het geavanceerd onderzoek dat op universiteiten en onderzoeksinstituten plaatsvindt. De startende bedrijven vragen over het algemeen geen grote sommen geld, maar het is voor de meeste bedrijven lastig om tegemoet te komen aan de eisen die de meeste durfkapitaalverschaffers stellen.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×