Balkenende vindt nog even tijd om het Leidse Diaconessenhuis te bezoeken.  

Balkenende bezoekt Diaconessenhuis

Maandag bracht Jan Peter Balkenende, lijsttrekker van het CDA, een bezoek aan het Diaconessenhuis. Reden om naar het Diaconessenhuis te komen is de hoge notering in diverse kwaliteitsonderzoeken op het gebied van patiëntvriendelijkheid. Medewerkers waren kort van tevoren al op de hoogte gebracht van het bezoek van Balkenende, maar patiënten kijken vreemd op van de voorbijlopende man met het bekende gezicht. Balkenende loopt door het nieuwe gebouw waar de poliklinieken gehuisvest zijn. Via het behandelcentrum – waar steeds meer patiënten in dagbehandeling kunnen worden opgenomen en behandeld – gaat het gezelschap naar de hoogste etage van het ziekenhuis.

Daar staat teamleider Marina Zonneveld klaar om enthousiast te vertellen over het project ‘Baby in Beeld’. Terwijl de baby in het ziekenhuis verblijft kunnen vader en moeder en andere familieleden de baby bekijken via een beveiligde video-verbinding. Na een gesprek met zijn moeder en vader schrijft Balkenende een welkomstboodschap in het boekje van baby Stijn.

Zowel patiënten als personeelsleden willen graag met Balkenende op de foto, waardoor het wat langer duurt om in de kapel te komen. Het massaal toegestroomde personeel staat al klaar om prangende vragen te stellen of gewoon een glimp van Balkenende op te vangen. Uiteenlopende vragen worden gesteld over tarieven, BTW-schalen en bezuinigingen in de zorg. Patiënten kunnen meekijken en luisteren via het interne videokanaal.

Leiden


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×