Dennis Labordus uit Leiderdorp (Hoofdfoto: Jacqueline Borg, reportage: Daaf Sloos).

Kinderen uit de regio op bezoek bij huis van Sinterklaas

Afgelopen zaterdag kwam de Sint met zijn stoomboot aan op de Beestenmarkt. De Goedheiligman logeert tot 3 december in zijn huis in de Waag. Iedereen, – van jong tot oud -, kan daar een kijkje komen nemen. Het ziet er allemaal prachtig uit, want de Etaleur Pieten hebben zich flink uitgesloofd om de Sint een prachtige woning te geven tijdens zijn verblijf in het centrum van onze stad. Vanmiddag waren er weer veel kinderen ‘aan het werk’ door te helpen met het inpakken van de vele cadeautjes en te knutselen onder leiding van de Knutsel Pieten van Technika 10. Niet alleen kinderen uit Leiden waren druk bezig, maar ook veel kleine bezoekers uit de regio. Diana Labordus uit Leiderdorp, is samen met haar zoon Dennis (6 jaar) speciaal naar het huis van Sinterklaas gekomen, omdat Dennis het geweldig vindt. Ze komen ieder jaar, maar dit jaar begrijpt Dennis, die verstandelijk wat gehandicapt is, voor het eerst waar het nu echt om gaat en zijn enthousiasme is groot. Met behulp van de Pieten en zijn moeder, knutselt hij er vrolijk op los.

Sam v.d.Ark (5 jaar) en Felicia v.d. Plas (4 jaar) uit Noordwijk, komen voor de eerste keer in het huis van Sinterklaas en kijken hun ogen uit. Ondanks zijn hoge leeftijd ontvangt Sinterklaas met veel aandacht en geduld alle kinderen, geassisteerd door zijn speciale Pieten. De Sint krijgt prachtige tekeningen van zijn bezoekers en er wordt ook veel voor hem gezongen. Familie de Boer uit Roelofarendsveen wist niet, dat de Sint in Leiden logeerde en werd in de wandeling naar V&D door een uitnodigende Piet op straat naar binnen geloodst. Ja, dan krijg je de kinderen niet zo snel meer mee, want er zijn veel te veel leuke dingen te doen in het huis van Sinterklaas. Voordat de familie weer verder kan, willen de kinderen nog even geschminkt worden en het liefst ook nog het Pietendiploma behalen.

De informatie staat allemaal op www.huisvansinterklaas.nl. Hier kunnen de kinderen ook hun verlanglijstje invullen. Vanaf zondag 19 november tot en met zondag 3 december is het huis open van 12:00 uur tot en met 17:00 uur. De toegang tot het huis is gratis.

Het huis van sinterklaas is te vinden in de Waag te Leiden, Aalmarkt 21 naast V&D.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×