Herman Brood & Wild Romance in hun jonge jaren.

Tribute to Herman Brood

Op zaterdag 2 december presenteert het LVC in Leiden een ‘Herman Brood Tribute’, te weten ‘Wild Romance’ met Danniel Bossevain, de Bombita’s, Mieke van de Gigantjes en natuurlijk de begeleidingsband van Brood. Deze maand zou Brood zestig jaar geworden zijn, mits zijn fysieke toestand het toegelaten zou hebben. Om deze geboortedag te vieren, ging op 9 november de film ‘Wild Romance’ in première waarin  Boissevain (bekend van onder andere All Stars, Meiden van de Wit) de rol van  Brood vertolkt. Wild Romance beslaat de eerste vijf jaar (1974 -1979) van  Brood’s carrière als rock ’n roll legende: als de jonge Koos van Dijk op zoek is naar een podium act voor zijn pas geopende café ontmoet hij de nog onbekende Brood met wie het liefde op het eerste gezicht is. Samen vertrekken ze naar Amerika om hun geluk te beproeven. Wild Romance is een film over een unieke vriendschap in een setting van sex, drugs en rock ’n roll.

Maar de Brood-nagedachtenis gaat verder dan witte doek alleen. Want waar is Brood beter te gedenken dan tijdens een échte liveshow! Onder leiding van Bartel Bartels komt ter gelegenheid van deze film dan ook een heuse Tribute Band bij elkaar. Hierin zullen onder andere David Hollestelle en Otto Cooymans uit Broods vroegere band mee spelen. Verder zullen zangeres Mieke van de Gigantjes, de Bombitas en ook Boissevain de vocalen verzorgen. Mieke kruipt tijdens het tribute-optreden in de huid van punkrockzangeres Nina Hagen, met wie Brood een stormachtige verhouding had. Klassieke hits als Saturday Night, Still Believe, Never Be Clever en I Love You Like I Love Myself zullen op deze bijzondere avond de revue passeren. Genoeg potentie dus om er samen met de originele Wild Romance-bandleden een gedenkwaardige Brood-avond van te maken.

Zaterdag 2 december De zaal zal voor deze clubavond open gaan om 21:00 uur, aanvang is 22.00 uur en de entree is € 10,50.

LVC, Breestraat 66 Leiden

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×