Winnaar Rolf van der Tang, Carla Kieft en wethouder Paul Jonas, foto Jacqueline Borg

Oude en nieuwe rampen in Leiden

Voorafgaand aan de presentatie van de Leidse kalender 2007, donderdagmiddag 23 november, in het Kamerlingh Onnes Gebouw te Leiden, werd er door het magazine ‘Leven’ een fotowedstrijd georganiseerd. Thema van deze wedstrijd was dit jaar: ‘Leiden na de ramp’, waarbij de nadruk lag op de kruitramp uit 1807 aan de Steenschuur. Daarnaast waren de deelnemende fotografen vrij in hun visie op andere ‘Leidse rampen’. Het resultaat telde ruim 225 foto’s van meer dan 80 fotografen. Bij de ‘nieuwe rampen’ kwam onvermijdelijk ook de meeuwenoverlast in beeld.

Het welkomstwoord werd uitgesproken door Pieter Jeroense van de gemeente Leiden. Jeroense stelde de juryleden voor en bedankte de nieuwe sponsors, die door hun intrede een andere ‘ramp’ hadden voorkomen, namelijk dat het hele evenement geen doorgang had kunnen vinden wegens de terugtrekking van de belangrijkste sponsor. Jeroense verklaarde het feit, dat deze presentatie in afwijking van de negen voorgaande niet in het gemeentehuis, maar in het Kamerlingh Onnes Gebouw gehouden werd, omdat dit gebouw verrezen is op de plek van de toenmalige kruitramp, het thema van de fotowedstrijd!

Daarna was het woord aan Sander Pardon van het magazine ‘Leven’, die de eervolle vermeldingen bekend maakte. Reinier Hereur van de VVV maakte vervolgens de 12 winnende foto’s bekend, die deel uitmaken van de nieuwe Leidse kalender 2007. Op een groot scherm kon het publiek de foto’s bewonderen. De derde plaats was voor Marco Satori, die een cheque van 500 euro ontving. De tweede plaats voor Martine de Klercq met de prijs van 750 euro. Carla Kieft van de VVV overhandigde wethouder Paul Jonas het eerste exemplaar van de Leidse kalender 2007. Jonas vond dat “er uit rampen ook mooie dingen voortkomen” en overhandigde op zijn beurt, de eerste prijs, een cheque van 1250 euro, aan Rolf van der Tang. De prachtige foto van de winnaar siert de maand april.

Daarna was het tijd voor een feestelijk glaasje en kon er nog wat nagepraat worden. Alle deelnemers van de wedstrijd ontvingen een exemplaar van de nieuwe kalender.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×