Landschap van Monique Nievaart

Leidse kunstenaars bundelen hun kracht

De Leidse kunstenaars Monique Nievaart en Anja Scholten exposeren van 6 tot en met 31 december, in een spannende combinatie, hun werk in Galerie Het Oude Raadhuis in Warmond. De tentoonstelling wordt geopend door Hester van Kruijssen, coördinator van de kunstcursussen en het Cinekid-festival in het Leidse Volkshuis. Nievaart en Scholten zijn beiden al jarenlang actief als kunstenaar. Nievaart deed de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten in Den Haag en studeerde af in de richting tekenen, schilderen en grafiek. Ze werkt vooral in olieverf op linnen of combineert olieverf met andere technieken op papier.

Haar inspriratie wordt voor een deel gevormd door herinneringen aan de natuur, zoals het landschap in de Zuid-Franse Provence en Camargue en zij werkt vooral zeer intuïtief. Nievaart: “Als ik begin, dan heb ik geen vast beeld in mijn hoofd – meer de sfeer, dan volgen de kleuren. Daarnaast gebruik ik vormen, die ik heel simpel neerzet met zwarte lijnen”. Scholten deed de Kunstacademie Minerva in Groningen en volgde de richting Keramiek en vrije vormgeving. Sinds 2000 heeft zij zich verdiept in het edelsmeden en maakt ze kleine, speelse objecten en sieraden. Scholten: “Het werken met metaal was voor mij een welkome ontdekking. Ik vind het heel leuk om met materiaal te experimenteren”. Beiden hebben hun werk in de afgelopen jaren regelmatig tentoongesteld, maar doen dit nu voor het eerst samen.

Openingstijden galerie: Woensdag, donderdag en vrijdag van 15.00 tot 17.00 uur; zaterdag en zondag van 13.00 tot 17.00 uur.

Galerie Het Oude Raadhuis, Dorpsstraat 36, Warmond.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×