Presentatie bundel praktijkverhalen Har Meijer

Vanmiddag overhandigt huisarts en ereburger van Leiden, Har Meijer, het eerste exemplaar van de verhalenbundel ´Uitgedokterd` aan prof. dr. O.J.S. Buruma, scheidend voorzittervan de Raad van Bestuur van het LUMC.“Uitgedokterd” is alweer het vierde deel van een serie praktijkverhalen van Dokter Har, die sinds kort niet meer werkzaam is als huisarts. In het boek zijn aangrijpende, ontroerende en grappige praktijkverhalen te lezen. De vroegere patiènten van dokter Har, vormen in al zijn verhalenbundels de bron van inspiratie en de gebeurtenissen zijn dan ook zeer herkenbaar. Vanzelfsprekend heeft Har ervoor gezorgd het ambtsgeheim hierbij niet te schenden.

Har Meijer startte in eerste instantie met het schrijven van zijn praktijkverhalen om het huisartsenvak te promoten. Nu schrijft hij omdat hij het leuk vindt, maar ook om in het verweer te komen tegen het onrecht wat veel mensen wordt aangedaan. Zo beschrijft hij in het verhaal “Doodgeboren” dat in zijn nieuwste verhalenbundel te lezen is, het leed van incestslachtoffers.De presentatie van “Uitgedokterd” vindt vanmiddag om 16.30 uur plaats in de lounge van het patiëntenservicebureau van het LUMC.“Uitgedokterd” is evenals de andere boeken van Har Meijer verkrijgbaar bij de Leidse boekhandels.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×