Parkeerproblematiek Koningstraat verbeterd

Eind oktober berichtte de politie dat zij de parkeeroverlast op de Koningstraat zou gaan aanpakken. Bewoners van de Koningstraat hadden allen een brief ontvangen dat er vanaf 1 november bekeurd zou worden indien auto’s verkeerd geparkeerd stonden. In totaal zijn er door de politie 36 bekeuringen uitgeschreven aan foutparkeerders. De politie heeft sindsdien geen overlast meldingen meer binnen gekregen en concludeert hieruit dat de overlast is afgenomen. De Koningstraat is nu weer goed begaanbaar.

De politie pakte de parkeeroverlast op de Koningstraat aan omdat er meerdere meldingen waren binnengekomen over hinderlijk parkeren, bijvoorbeeld parkeren voor afvalbakken en het beschadigen van auto’s vanwege de slechte doorstroming. Het feit dat de hulpdiensten zoals brandweer, ambulance en politie door de slechte doorstroming moeilijk ter plaatse konden komen was tevens een belangrijke reden.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×