Landschapsproject in Leidse Hout

Afgelopen woensdagmiddag werden bezoekers van de Leidse Hout verrast en in verwarring gebracht door bijzondere taferelen. Zo dreef er een televisietoestel in de vijver, waarop het beeld werd bepaald door het zonlicht. Verder was er een boom getransformeerd tot Sinterklaas, stond er een lichtgevende plastic piramide en waren er nog veel meer niet alledaagse verschijnselen waar te nemen. Zelfs de politie kwam polshoogte nemen.

Er was echter geen reden tot onrust. Al de bijzondere objecten waren resultaten van een landschapsproject en werden door de leerlingen van het Bonaventuracollege bedacht, gemaakt en later ook weer opgeruimd. Deze eigentijdse visie op landschapskunst, vormt de laatste van drie CKV-projecten voor het voortgezet onderwijs die in het kader van de Rembrandt tentoonstellingen door het Stedelijk Museum De Lakenhal in nauwe samenwerking met de scholen werden georganiseerd.

Na een bezoek aan de tentoonstelling Rembrandts landschappen, verdiepten de leerlingen zich onder begeleiding van twee beeldend kunstenaars in de moderne landschapskunst. De landschappen die Rembrandt gedurende zijn leven maakte, waren hierbij uitgangspunt en inspiratiebron. Tijdens het project werd ruime aandacht besteed aan het proces van het vormgeven. Na een oriënterend bezoek aan het park, waarbij de leerlingen in groepjes een eigen locatie uitzochten, werden hun plannen op school uitgewerkt in een maquette. Deze vormde de basis voor het echte kunstwerk, waarbij ze zowel met natuurlijke materialen als met materialen naar eigen keuze aan de slag gingen.

Op vrijdag 15 december, is een aantal foto’s van dit, en alle andere projecten die dit jaar in het kader van Rembrandt 400 jaar voor het basis- en het voortgezet onderwijs hebben plaats gevonden, te zien in het Scheltema Gebouw.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×