Bloemendozen met tabak

De politie heeft donderdagavond een 43-jarige man uit Glasgow (Schotland) aangehouden op grond van de Wet op de Accijns. Een motoragent zag de bestuurder omstreeks 21.20 uur een verkeersovertreding maken op de Lammenschansweg. De bestuurder reed eerst in de richting van de Kastanjekade en sloeg ter hoogte van de Tomatenstraat linksaf. Vervolgens reed hij aan de linkerzijde van de middengeleider over het kruispunt om vervolgens weer richting het Lammenschansplein te rijden.

De motoragent heeft de bestuurder staande gehouden voor een controle waaronder ook een controle op het vervoer van vuurwerk. Op vraag van de agent opende de bestuurder de laadruimte van zijn auto waarin een aantal bloemendozen bleek te zitten. De agent vroeg een van de dozen te openen om te zien of er inderdaad bloemen in zat zoals de bestuurder beweerde.

De bestuurder tilde snel een deksel op en sloot het met dezelfde snelheid. De agent had echter al sloffen tabak gezien in de doos. De bestuurder bekende even later geen bloemen te vervoeren, maar tabak. In alle negentien dozen zaten sloffen tabak (shag) met een totaalgewicht van 589 kilo. Vanwege het vermoeden van smokkelen werd de bestuurder aangehouden voor het ontduiken van de accijnswet. De douane is in kennis gesteld voor verdere afhandeling.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×