COC ontvangt bezoek uit Zuid-Afrika

Op dinsdagochtend 5 december ontvangt de Werkgroep Buitenland van COC Leiden een delegatie uit Zuid-Afrika in het COC-pand aan de Langegracht. De gasten zijn vertegenwoordigers van lokale autoriteiten uit de Zuid-Afrikaanse zusterstad Buffalo City (East London) van Leiden. De gemeente Leiden werkt al enige tijd samen met partner-organisaties uit de Zuid-Afrikaanse zusterstad aan een aantal programma’s rondom hiv/aids en aan gender- en holebi-onderwerpen.

De coördinator stedenbanden van de gemeente Leiden, Muriel Bosman, heeft kort geleden de Werkgroep Buitenland van COC Leiden daarom verzocht een bijdrage te gaan leveren aan de programma’s in de Zuid-Afrikaanse stad Buffalo City.

Rob Stoop en Maarten Bergwerff van de Werkgroep Buitenland zullen de delegatie uit Buffalo City bijpraten over dat wat het COC in Nederland in het algemeen en in de Leidse regio in het bijzonder doet als vertegenwoordiger en belangenhartiger van de homogemeenschap. Aan de orde komt: – lobby richting politiek en gemeente; – voorlichting en dialoog; – gezondheidsvoorlichting; – publiciteit en public relations. Speciale aandacht krijgt het thema homoseksualiteit op de werkplek, met aandacht voor stigmatisering en welzijn van werknemers.

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×