Universiteit Leiden werkt samen met Suriname

De Anton de Kom Universiteit van Suriname, Adekus, en de Universiteit van Leiden gaan samenwerken op het gebied van historisch onderzoek en archivering. Op de universiteitscampus in Paramaribo is een overeenkomst getekend die als basis zal dienen voor een reeks gezamenlijke projecten. Aan beide zijden wordt getrappeld van ongeduld. “We hebben hoge verwachtingen dat wij hier iets moois van kunnen maken, op het gebied van onderwijs, onderzoek en publicaties”, zei professor Peter Meel van Leiden kort voor de ondertekening. Hijzelf doceert al enige tijd in Paramaribo en heeft veel mogelijkheden ontdekt voor gezamenlijk optrekken. Kennis en ervaring zullen worden uitgewisseld op het gebied van geschiedenis.

Ook op wat betreft de archieven worden mogelijkheden gezien. “We hebben een achterstand op dit gebied en de universiteit wil bijdragen aan de ontwikkeling van de samenleving door wetenschappelijk opgeleid personeel af te leveren voor het archiefwezen”, zegt Adekus-voorzitter Allen Li Fo Sjoe. Surinaams archiefpersoneel wordt totnogtoe grotendeels opgeleid in Nederland.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×