Drie aanhoudingen na poging beroving

De politie van Leiden heeft op zaterdag rond 19.30 uur drie jongens aangehouden van 13 en 14 jaar, allen uit Leiden, nadat tegen hen aangifte was gedaan van poging beroving. Een 12-jarige en een 13-jarige Leidenaar deden aangifte nadat zij door de drie jongens waren tegen gehouden op het Joop Vervoornpad. De twee reden samen op hun fietsen toen zij de drie jongens tegen kwamen. De manier waarop zij tegengehouden werden zorgde ervoor dat het achterwiel van de 13-jarige kapot ging. De verdachten vroegen vervolgens om geld waarop de jongens antwoorden dat zij geen geld op zak hadden.

De jongens werden gefouilleerd om dit te bevestigen. De jongens bleken inderdaad geen geld bij zich te hebben. De tas van de 13-jarige werd weggenomen, maar kreeg deze even later weer terug. De jongens voelden zich bedreigd en konden op een gegeven moment wegrijden. Later op de avond zagen de jongens de verdachten onder het tunneltje van de Ketelmeerlaan. Zij lichtten één van hun ouders in die één van de verdachten te pakken kreeg en overhandigde aan de politie. De andere twee verdachten konden ook worden aangehouden. Tegen de verdachten wordt proces-verbaal opgemaakt.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×