Weer sprankje hoop voor machinefabriek Drakenburgh

Er gloort weer wat hoop voor de Leidse machinefabriek Drakenburgh. Meerdere gegadigden hebben zich gemeld die volgens curator Dick Bouma van het Haagse advocaten- en notarissenkantoor Pels Rijcken ‘een groot stuk, zoniet alles’ willen overnemen. Met tenminste één daarvan voert Bouma ‘serieuze gesprekken’. Ook het overgrote deel van de 75 medewerkers blijft in de optie die nu wordt besproken, aan het werk. Dat meldt het Leidsch Dagblad vandaag.

Over de directe aanleiding tot het faillissement lopen de meningen uiteen. Kerkum zegt dat de ING Bank, de vaste geldverschaffer, plotsklaps het doorlopende bedrijfskrediet heeft opgezegd en het bedrijf tot aflossing dwong. De ING Bank zegt in een reactie dat hiervan geen sprake is en dat het opzeggen van het krediet van het bedrijf zélf is uitgegaan. Kerkum zegt dat het bedrijf, dat in 2005 een jaaromzet had van 8,5 miljoen euro, daarna geen nieuwe investeerder meer kon vinden. Daarmee werd het faillissement onvermijdelijk.

Volgens Kerkum heeft het bedrijf ‘een zeer betrekkelijk’ bedrag nodig om weer toekomst te hebben. ,,Voor een beetje investeerder is dat geen probleem

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×