Nivon-wandelcafé over pelgrimstochten in Roemenië

Bureau Balans organiseert (spirituele) pelgrimstochten in Roemenie. Rustgevende tochten die, met kleine groepjes, van klooster naar klooster gaan waar overnacht en gegeten wordt. De uitbundig en kleurrijk beschilderde kerken en kloosters liggen op prachtige plekken in de natuur in de uitlopers van de Karpaten in Noord Roemenië. Ieder klooster heeft zijn eigen specifieke sfeer, uitstraling, schoonheid, bijzonderheden en mystieke sfeer.

Wandelen in een glooiend landschap met hier en daar wat steile stukjes, er worden hoogteverschillen overbrugt van tussen de 200 en 400 meter, over bospaadjes, karrensporen en een onverharde weg en per dag tussen de 3 en 6 uur onderweg. Je ontmoet vele monniken en nonnen, maar ook jezelf, een reis naar binnen, een reis vol bezinning. De rituelen bij de maaltijden zetten aan het denken over eigen rituelen. Wat inspireert je, wat drijft je, waar wil je heen, waar loop je tegenaan, wat zegt het kloosterleven je.

Enkele deelnemers verworden dit als volgt: “…. Ik heb genoten van deze stille herfstweek doordrenkt met de geur van houtvuur, het gezang van de monniken, het vallen van duizenden beukenblaadjes, het kabbelen van water en van de aardappelsoep en de polenta, overgoten met een prachtige sterrenhemel….”En “…. De serene sfeer brengt je als vanzelf naar de basis van je leven en de vragen die in dat leven spelen. Het spirituele programma dat naast de wandeltochten wordt georganiseerd, maakt dat concreter….”Elisabeth Brouwer eigenaar van bureau Balans, een organisatie voor bezinning en inspiratie in werk en leven, zal u deze avond laten genieten van wandelen naar Byzantijnse kloosters.

Plaats van handeling is buurthuis De Pancrat aan de Middelstegracht 85. anvang 20.00 uur.  

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×