Foto: Sanne Peper

Briljante ontleding van de waarheid

Vrijdag 8 en zaterdag 9 december speelt ‘De Theatercompagnie’ ‘The Pillowman’ van schrijver Martin McDonagh in het LAK Theater. “Excellent, intrigerend, schitterend, messcherp spel, absurde humor, briljante tekst”, deze en vele andere juichende woorden gebruikte de pers in recensies over The Pillowman. De hoofdpersoon Katurian, schrijver van sprookjes, wordt op een dag van zijn bed gelicht en afgevoerd naar het politiebureau, waar twee rechercheurs hem door de mangel halen. De reden voor zijn arrestatie is hem een raadsel. Hij is ervan overtuigd dat hij een trouw staatsburger is. De inspecteurs interesseren zich echter niet voor Katurians politieke overtuigingen, ze onderzoeken een serie kindermoorden.

McDonagh creëerde niet alleen een spannende ‘whodunit’, maar ook een spannende ontleding van traumatische jeugdervaringen zoel die van de schrijver zelf, als ook van de rechercheurs die hem ondervragen. The Pillowman is bovendien een stuk over de kunst en de gevaren van het verhalen vertellen. De voorstelling stemt tot nadenken over de vraag of kunstuitingen kwade krachten in de werkelijkheid kunnen ontketenen. Kortom, een voorstelling waar veel aan te beleven valt. Regie: Maaike van Langen. Spel: Jappe Claes, Tijn Docter, Harry van Rijthoven, Mike Reus.

Vrijdag 8 en zaterdag 9 december, aanvang 19.30 uur, einde  22.45 uur. Kaarten: 15,-/13,50/12,- Telefoon: 071 512 48 90, of via de website: www.laktheater.nl

LAK Theater, Cleveringaplaats 1, LEIDEN

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×