Fernando Lameirinhas

Portugese emoties in de Waag

De Portugese zanger en componist Fernando Lameirinhas presenteert woensdagavond 13 december zijn nieuwe programma ‘Olhos’ in de Leidse Waag. ‘Olhos´gaat over eindeloos afscheid nemen en weer terug komen. Over het geluk van leven bij de dag. Over een vriend zien huilen en de sensualiteit in de ogen van je lief. ‘Olhos’ betekent ‘ogen’ in het Portugees, ogen als ramen van de ziel. Lameirinhas is in 1944 geboren in de Portugese stad Porto. In 1959 verliet hij om politieke redenen zijn geboorteland. De familie Lameirinhas vestigde zich in België en verhuisde later naar Amsterdam. Vanaf de jaren negentig ontwikkelde Lameirinhas zijn eigen muziekstijl. De Portugese fado combineert hij met blues, jazz, en met Kaapverdiaanse en Braziliaanse muziekvormen.

Zijn nieuwste programma ‘Olhos’ vindt plaats in een intieme setting. Samen met zijn broer Antonio (zanger en bassist) en de virtuoze pianist Juan Pablo Dobal, ontdoet hij zijn muziek van alle franje om de kern bloot te leggen. De drie musici maken al jaren samen muziek, waardoor ze intens op elkaar zijn ingespeeld.

Woensdag 13 december, aanvang 20.15 uur Toegangsprijs: € 19,–. Kaarten kunnen telefonisch bij de kassa van de Stadsgehoorzaal worden gereserveerd 071-513 17 04, of via de website: www.stadsgehoorzaalleiden.nl.

De Waag, Aalmarkt 21, Leiden.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×