De Avonden brengt 25.000 euro op in Leiden

Het exemplaar van De Avonden dat in het bezit was van schrijver Gerard Reve zelf, is voor 25.000 euro verkocht aan een verzamelaar. Het boek is verkocht door het Leidse antiquariaat AioloZ. De koper geeft het boek in permanente bruikleen aan het Gerard Reve Museum dat volgend jaar wordt geopend. Op 1 november 1947 kreeg Reve, die zich toen nog Simon van het Reve noemde, het eerste exemplaar van zijn debuut overhandigd. Zeventien jaar later verkocht Reve zelf het boek al eens, naar eigen zeggen “voor grof geld”.

De directie van uitgeverij De Bezige Bij had het voorzien op een handgeschreven opdracht aan de jonge schrijver.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×