Van As start verkoop wenskaarten uit Buffalo City

De Wereldwinkel Leiden in de Burgsteeg gaat vanaf 9 decemberin samenwerking met de stedenband Leiden-Buffalo City wenskaarten uit Zuid Afrika verkopen. De opbrengst gaat naar het kindertehuis in Buffalo City, het K.W.T. Child and Youth Care centre. De wenskaarten zijn getekend door kinderen uit het kindertehuis in de Leidse zusterstad Buffalo City. Met hulp van de Wereldwinkel zijn sets van acht kaarten gedrukt. De opbrengst is bestemd voor het kindertehuis. Wethouder Filip van As (internationale betrekkingen) koopt op zaterdag 9 december om 9.30 uur het eerste setje wenskaarten en start hiermee de kaartverkoop. Hierbij zullen bestuursleden van de Stedenband aanwezig zijn. De eerste kopers van de wenskaarten krijgen een ontbijtje geserveerd.

De honderdzestig bewoners van het kindertehuis zijn kinderen tussen de vier en achttien jaar oud. De meesten van hen zijn wees en/of besmet met HIV of Aids. De kinderen wonen in vijf paviljoens. Eén daarvan is deze zomer in drie weken tijd door de Leidse Werkbrigade weer leefbaar en gezellig gemaakt. Volgend jaar gaat er weer een groep jongeren naar Buffalo City om het volgende paviljoen op te knappen.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×