Eeuwenoud zeldzaam houtsnijwerk ontdekt

Tijdens een bouwhistorisch onderzoek in een binnentuin aan het Rapenburg, is gisteren zeer zeldzaam houtsnijwerk ontdekt. De onderzoekers vonden een 2 meter lange en 1 meter hoge leuning of balustrade van eikenhout, die eind 17e of begin 18e eeuw is vervaardigd. De balustrade is opgebouwd uit opgehangen en slingerende ranken van laurier en acanthusbladeren, waartussen ook druiventrossen zichtbaar zijn. Vermoedelijk bevatte de balustrade ook een medaillon, maar dat is helaas verdwenen.

Naar alle waarschijnlijkheid is de balustrade, waarvan het tweede exemplaar verloren is gegaan, afkomstig uit een pand aan het Rapenburg. Uit welk pand, is niet duidelijk.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×