Kersttijd in de Hartebrugkerk

Het groot gemengd Hartebrugkoor en de Schola Cantorum, werken er hard aan om de eucharistievieringen in de adventsperiode op te luisteren met bijzondere liturgische gezangen en motetten. Zo staat de derde adventszondag, 17 december, in het teken van de Nederlandse componist Albert de Klerk.

Tijdens de Kerstnachtvieringen die op zondag 24 december om 21.00 uur en 23.30 uur aanvangen, zingt het Hartebrugkoor naast enkele kerstmotetten respectievelijk de Messe de Minuit van M.A. de Charpentier en de Missa Secunda Pontificalis van D.L. Perosi. Tijdens de dienst op Kerstmorgen om 11.00 uur, brengt het koor Missa St. Johannes Baptistae van J. Vermulst ten gehore. De adventsperiode is voor Christenen het hoogtepunt in het kerkelijk jaar, omdat zij dan de komst van Jezus Christus in de wereld herdenken.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×