Gemeenten onderzoeken samenwerking

Gisteren hebben de gemeentesecretarissen van Leiden, Leiderdorp, Oegstgeest, Voorschoten en Zoeterwoude een intentieverklaring ondertekend. De gemeenten gaan onderzoeken waar en hoe zij intensiever kunnen samenwerken op het gebied van hun bedrijfsvoering en de dienstverlening aan de burgers. Omdat het voor kleinere gemeenten niet altijd mogelijk is om ingewikkelde maatschappelijke en ruimtelijke vraagstukken zelf op te lossen zoeken de vijf gemeenten in de regio naar efficiënte vormen van samenwerking.

De vijf gemeenten spannen zich in om op basis van wederzijdse kennis en ambities samen te gaan werken op het gebied van o.a. subsidiewerving, gezamenlijk opleiden van personeel, juridische zaken en advisering en inkoop van goederen en interne producten.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×