Brandweer controleert tijdens feestdagen

Net als vorig jaar zullen controleurs van de afdeling Preventie van de brandweer Leiden naast de normale controles ook extra brandveiligheidscontroles uitvoeren in winkelbedrijven en bij de horeca. De controles vinden plaats gedurende de hele maand december en gaan deze week van start. Alle versieringen en extra goederen die tijdens de feestdagen in de winkels zijn opgeslagen kunnen leiden tot gevaarlijke situaties, zo is ook vorig jaar gebleken. Tijdens de controles wordt onder meer gelet op het maximaal aantal mensen dat in de winkel aanwezig mag zijn, de vluchtmogelijkheden, het goed functioneren van de noodverlichting, het gebruik van versiering en de aanwezigheid van gekeurde blustoestellen. Ook wordt gecontroleerd of het personeel weet hoe te handelen in geval van calamiteiten.

Als bij controle blijkt dat de brandveiligheid niet in orde is, krijgt men 24 uur de tijd om de situatie op te lossen, is deze dan nog steeds onveilig dan kan er opgetreden worden. De controles worden door ondernemers over het algemeen als positief ervaren omdat winkeliers en horecabedrijven zijn zich ook bewust van hun verantwoordelijkheid voor de veiligheid van klanten en bezoekers.

Leiden


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×