Feestelijke afsluiting educatief Rembrandtjaar

Gedurende het afgelopen jaar, organiseerden de gemeente, culturele organisaties en kunstenaars in Leiden, een groot aantal educatieve projecten rondom de schilder Rembrandt. Zo’n zesduizend basis- en middelbare scholieren volgden workshops, brachten een bezoek aan het attelier van een kunstenaar of bezochten de Rembrandttentoonstelling in de Lakenhal. Veel middelbare scholieren namen deel aan een door De Dienst Cultuur & Educatie van de gemeente, uitgeschreven wedstrijd rond het stripboek “Het Geheime Schilderij van Rembrandt”. De gemeente en de Lakenhal hebben een dvd samengesteld, waarop veel foto- en filmmateriaal te zien is van al deze activiteiten.

Op vrijdag 15 december van 17.00 tot 19.00 uur, wordt het Rembrandtjaar afgesloten in het Scheltema Gebouw. Alle scholieren, kunstenaars, culturele instellingen en sponsors zijn hiervoor uitgenodigd. Wethouder Paul Jonas maakt om 17.00 uur de winnaar van de stripboekwedstrijd bekend en neemt het eerste exemplaar van de dvd in ontvangst, waarna deze op een groot scherm in de theaterzaal zal worden gepresenteerd.Tijdens deze feestelijke middag zal AVRO-presentator Marcel Kuijer de scholieren interviewen. Ook wordt er voor beeld en muziek gezorgd. Alle scholieren mogen het door hen vervaardigde werkstuk na afloop mee naar huis nemen.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×