'Analoge Realiteit' in LAKgalerie

Tot begin januari 2007 is in de LAKgalerie het werk van fotograaf Emilio Troncoso-Larrain te bekijken. Troncoso-Larrain studeerde dit jaar af aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten in Den Haag en maakte een serie foto’s over LAN party’s. In deze serie foto’s geeft hij de sfeer en het massale van deze party’s treffend weer. LAN party’s zijn massale bijeenkomsten waar computerspelletjesspelers, ofwel gamers, bij elkaar komen en hun computers op elkaar aansluiten. Centraal staat hierbij het Local Area Network, afgekort: LAN, dat de computers met elkaar verbindt. Gedurende drie dagen en twee nachten gaan de gamers los op het spelen van games. Drie dagen is dan vaak ook de tijd dat de jongens, het zijn vrijwel uitsluitend jongens, wakker blijven, of dat in ieder geval probéren. Elk weekend zijn er door het hele land meerdere LAN party’s. Zo’n twee keer per maand zijn er mega LAN party’s met wel 1500 tot 3000 bezoekers. Veelvuldig en langdurig computergebruik verandert onze samenleving. Het fysieke bewijs blijft echter vaak verborgen achter de deur van de computerkamers.

LAN party’s geven een beeld van hoe onze maatschappij aan het veranderen is. De samensmelting tussen mens en machine is prachtig zichtbaar. In alle openheid verkennen de jongens de grenzen van deze computer-mens relatie. Hoe langer de jongens achter hun computer proberen te blijven, hoe groter de symbiose en hoe treffender het beeld.

Openingstijden: maandag tot en met zaterdag: 10.00 – 22.00 uur, zondag: 10.00 – 17.00 uur.

LAKgalerie, Cleveringaplaats 1, Leide

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×