Een aantal muzikanten van Rumor di Mare.

Het geluid van de zee in Tuinzaal van de Burcht

Het Leidse Zeemanskoor ‘Rumor di Mare’ repeteert eens in de twee weken in de Tuinzaal van sociëteit de Burcht in Leiden. Op maandag 18 december vindt de laatste repetitie van dit jaar plaats in de vorm van een ‘open repetitie’; die avond staat, vanaf 19.45 uur de deur open voor iedereen, die van zeemanszang en gezelligheid houdt. Het afgelopen jaar heeft weer nieuw repertoire opgeleverd, dat al tijdens optredens in het land ten gehore werd gebracht. Daarnaast wordt er druk geoefend voor een optreden van 12 januari in het kader van de herdenking van de ramp met het kruitschip, 200 jaar geleden ter hoogte van het huidige Kamerlingh Onnes gebouw. Dirigent van het koor, Jan Marten de Vries, schreef en componeerde een bijzonder lied met de titel ‘Zang by den ramp te Leyden’. Het koor zal de aanwezigen verrassen met een voordracht hiervan naast nog een aantal liederen, die ramp of storm als onderwerp hebben.

In de pauze van de ‘open repetitie’ is er uiteraard gelegenheid om de inwendige mens te versterken. Kortom, een avond om naar uit te kijken!

Tuinzaal van Sociëteit de Burcht, Burgsteeg 14, Leiden.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×