Goedkope rijbewijskeuringen in Buurtcentrum De Kooi

Voor automobilisten van 70 jaar en ouder is voor verlenging van het rijbewijs minimaal iedere vijf jaar een medische keuring verplicht. De kosten daarvan variëren van 45 euro tot het officiële landelijke tarief van 76,60 euro. Daar komen de kosten voor de aanvraag van een nieuw rijbewijs en die van de noodzakelijke formulieren en uittreksel uit het bevolkingsregister nog bij. Alles bij elkaar betaalt een 70-plusser gemiddeld 125 euro voor een nieuw rijbewijs. Dat is veel te veel.

Bovendien is het vaak lastig om een dokter te vinden die de keuring wil doen. Daarom worden op verschillende plaatsen in het land door ouderenbonden en buurtcentra goedkope rijbewijskeuringen voor 70-plussers georganiseerd. Inwoners van Leiden en omgeving kunnen voor deze goedkope rijbewijskeuringen na afspraak iedere derde donderdag van de maand terecht in Buurtcentrum De Kooi (Driftstraat 49, Leiden). De kosten voor deze keuring bedragen slechts 25 euro.

De komende keuringsdagen zijn de volgende donderdagen: : 21 december, 18 januari, 15 februari, 15 maart. Voordat men naar de keuring komt moet men eerst bij het stadhuis een uittreksel uit het bevolkingsregister en een Eigen Verklaring formulier halen en dat formulier invullen. Verder moet naar de keuring een beetje urine en een lijstje met gebruikte medicijnen worden meegebracht.

Een tip is om voor de keuring door de opticien de bril te laten controleren. Voor deze goedkope rijbewijskeuringen kan met zich aanmelden op tel. 06-50410004. Geadviseerd wordt om ongeveer drie maanden voor het rijbewijs afloopt een afspraak voor een keuring te maken.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×