ROC Leiden-leerlingen helpen minima aan computer

Op 1 november is leerbedrijf R@STO van ROC Leiden gestart met het project ‘Computer Compleet’. Tegen relatief lage kosten kan een compleet computer-pakket worden geleverd, bestaande uit een geïnstalleerde computer, aflevering en aansluiting thuis, een helpdesk, een reparatiebalie, een handleiding, een cursus en een jaarlijkse afspraak voor twee uur extra hulp aan huis. Voor inwoners van Leiden met een minimum inkomen is dit pakket extra aantrekkelijk, omdat men de kosten kan declareren bij de gemeente Leiden. Deze stelt namelijk jaarlijks € 200 per gezinslid beschikbaar aan Leidse inwoners met een minimum inkomen voor extra uitgaven aan sport, vrije tijd, hobby’s en culturele activiteiten. Ook een computer valt onder deze regeling.

R@STO is een intern leerbedrijf van ROC Leiden, waar al ruim driehonderd mbo- en hbo-stagiairs in de ICT een stageplaats hebben gevonden. Alleen hogerejaars stagiairs van de ICT Academie Leiden en de omliggende hogescholen mogen stage lopen bij R@STO. Daar bouwen zij onder deskundige leiding websites, leggen computernetwerken aan, onderhouden en repareren computers en geven hulp aan huis voor maatwerk op de computer. Ook worden bedrijven ondersteund met bijvoorbeeld het maken van back-ups, gemeenschappelijke agenda’s of het centraal afhandelen van e-mail.

Op de Computer Compleet-pc zijn diverse programma’s geïnstalleerd. Open Office is bestemd voor kantoortoepassingen, maar ook fotobewerking is mogelijk. Beeld en geluid kunnen afgespeeld worden, er zijn dertig spelletjes aanwezig en het Internet is binnen handbereik met e-mail, chatten en surfen. Ook kan men met deze computer wereldwijd bellen voor slechts € 0,02 per minuut en soms zelfs gratis. Uiteraard kan ook de krant digitaal gelezen worden.

Bij de aanschaf van de Computer Compleet-pc helpen medewerkers van R@STO bij het declareren naar de gemeente. Men schrijft zich in bij R@STO en een paar weken later wordt een computer thuis afgeleverd en aangesloten. Men kan daarna direct op de computer aan de slag. Voor vragen is een helpdesk beschikbaar, waarbij de medewerkers telefonisch uitleg geven die op het beeldscherm thuis te volgen is.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×